Van ‘of-of’ naar ‘en-en’

“Willen we houden wat we hebben, dan zullen we moeten veranderen!”

Ook de overgang van koningin Beatrix naar koning Willem-Alexander markeert de overgang naar een nieuw tijdperk. Dat was al onmiddellijk te zien. Op verzoek van het nieuwe Koningspaar was de afsluiting van de Koningsvaart een optreden van het concertgebouw orkest samen met Armin van Buuren. Twee totaal verschillende werelden blijken heel goed samen te kunnen gaan. Niet meer ‘of-of’ maar ‘en-en’. Dat kenmerkt de nieuwe tijd en dat heeft het koningspaar goed aangevoeld. Net zoals Herman van Veen zich er over verbaasde dat een groot deel van de mensen op de Dam jong waren en niet voldeden aan het traditionele beeld van ‘de’ oranje-klant. Ook hier ‘en-en’. Onze koning en koningin geven op hun manier vorm aan een oud adagium: ‘wil je houden wat je hebt, dan zul je moeten veranderen!’